31 Aralık 2007 Pazartesi

bir insanı umursamak/umursamamak

eğer insanlar, bi insanı adam yerine koymuyolarsa neden onun hakkında konuşup, yorum yapıyorlar? eğer bir insanı umursamıyorlarsa neden onunla aynı ortamdayken yanlarındaki insanlara o insanla ilgili birşeyler anlatmak zorunda hissediyorlar kendilerini? ya da daha da iyisi, ona laf atmak zorunda hissediyorlar? eğer insanlar bi insanı adam yerine koymuyorlarsa, onu umursamıyorlarsa neden o kişinin başına kötü bir şey geldiğinde seviniyorlar? eğer bi insanı adam yerine koyup umursamıyorlar ve hatta tanımıyorlarsa neden onun sevgilisi ile arasında geçenler pek bi ilgilendiriyor onları?
çünkü unutuyorlar.
karşılarındakininde onlar kadar insan olduğunu, iki kişi arasında olanın iki kişi arasında kaldığını, onlar gibi umursamam ben! diyip de sonra aslında çok umursadıkları o sevilmeyen insanlar hakkında herşeyin yanlış anlaşılmaya ne kadar meyilli olunduğunu, söylenilen herşeye inanılmaması gerektiğini ve en acısı aynı şeyleri bir gün kendilerinin de yaşayabileceğini unutuyorlar.
Bu yüzden herşey, tüm dostluklar bile bir gün bozuluyor, herkes en ufak bir hatada en iyi arkadaşım diye çevresine tanıttığı insanların herşeyini bir anda ortaya döküyor.. Bir anlık öfkenin yaptırdıklarıyla yaşayarak daha çok şey mahvetmektense, biraz gözünü kapatıp herşeyi bi kenara bırakıp, ne oluyor? diye sormalı bence, doğrumu bu? diye bir araştırılmalı, etraftan değil hakkında konuşulan insandan..
Biraz insanca düşünülmeli, sizin hakkında konuştuğunuz insanların da birer ailesi var, dostları var sizce siz böyle konuştukça onların gözünde gökleremi çıkıyorsunuz? Sonunda işler büyürse olacakları göze alabilr misiniz? Ya da bir gün yanlış şeyler ortaya çıkarsa ve tekrar konuşmaya başlarsanız o insanın suratına bakabilir misiniz?

Bir insanı adam yerine koymak ya da koymamak için iki defa düşünülmesi gerektiğini öğrendim ben, umarım bu yazıyı saçma da olsa burda yayınlayarak bir kaç kişiye daha aynı şeyi anlatabilirim..

Hiç yorum yok: