4 Ocak 2008 Cuma

Kadın

Kadın nedir? Kadın dünyadaki en bencil varlıktır. Kadın eski sevgilidir, annedir, kardeştir, patrondur, işçidir, komşudur, aşktır, sevişmektir, bir kadeh şarap, bir kedi, köpek, kadın herşeydir.. Ama herşeyden önemlisi kadın bencildir. Kadın o denli bencildir ki sahiplenir, onun olmayanı her zaman elde etmek zorundadır, hayatı çok zordur bu yüzden. Aynı kadın için onun olan herşey bir oyuncaktır, hayatı da dahil. İlk bir kaç ay (eğer şans varsa yıl) elindeki değerlidir ve sonra bir gün kadın sorgular. Ne? der. Neden? der. Ve kadın anlam arayışı içerisinde terkeder. Kadın terkeder ve o denli bencildir ki gözü dönmüş bir çılgın gibi hırsla çarpar kapıyı arkasından, sanki asla geri dönmeyecekmiş gibi. Ama elbet bir gün geri döner. Kadın o denli bencildir ki, onun eski oyuncağı onun olarak kalmazda başkasına(belki de onunla oynamak isteyen bir başka yabancı/tanıdık bir canlıya verildiğinde bir anda kadın eski oyuncağını geri ister. Elde ederse bir süre onun herşeyi o olur, sonra günü gelir yine sıkılınır, yine bırakılır..
Kadının en büyük oyuncağı hayatıdır. Kadın için hayatını bir şeye adamak büyük, her defasındada ilk ve sondur. Asla başı olmayan bir oyun oynar kadın, oyun kurucusuda kendisidir.
Hemen hemen tüm kadınların hemcinslerinden nefret ettikleri birileri vardır hayatlarında. Her kadının, o kadını galatasaray'ın fenerbahçesi gibidir. O amansız rekabet (bazı zamanlarda kardeşlik adı altında) asla bitmez, bitmeyecektir. Bu dünyanın düzenine aykırıdır.
Kadın bencildir. Değişmez.
Kadın bencildir. Sevmez.
Kadın anlayışsızdır. Dinlemez.
Yalan söylüyorum.. Kadın değişmez, ama değişmiyeceği için değil yapamadığı için değişmez, kadın dener, ihtiyacı olan tek şey ona inanacak ve ayağı kaydığında onu tutacak gülümseyen bir yüzdür.. Kadın sever, genelde yalnızca bir defa sever, o aşk o kadar kıymetlidir ki onun gözünde gün gelir kadın sevginin anlamını unutur, geriye kalan tek şey o aşk'ın ismini duyduğunda kalbinde duyduğu o amansız çarpıntı olur.. Kadının sevdiğinin yerini doldurması için sevgilileri olur, meşgaleler bulur kendisine.. Ama her kadın sever, bazıları doğru, bazıları yanlış, bazıları takıntılı, bazıları ise düşünmeden, göstermeden sever.. Kadın dinler.. Ama sadece istediği yerleri duyar, istediğini anlar.. Kadın her zaman haklıdır çünkü onun bir bildiği vardır..
İşin kötü yanı, kadın kadındır.. Ve hiç kimse kadınsız yapamaz..

20.44

Hiç yorum yok: